Un sat de munte din Italia este oferit spre vanzare pe eBay, putinii locuitori ramasi sperand ca acesta poate fi salvat de un investitor bogat. Pretul de pornire este de 245.000 de euro, relateaza The Telegraph.

Multe dintre cele 14 case de lemn si piatra si cele 50 de dependinte ale satului de munte sunt abandonate, iar reconsolidarea acestora ar costa sute de mii de euro.

O conditie de vanzare este ca locuintele trebuie sa isi pastreze caracteristicile arhitecturale distinctive si ca acestea trebuie sa fie restaurate in conformitate cu traditiile locale.

Satul se afla in afara parcului Gran Paradiso, o vasta arie de varfuri de munte populata de capre negre si vulturi.

Acesta a fost initial o rezerva de vanatoare pentru regele Vittorio Emanuele II, primul rege al Italiei, dar a fost transformat in primul parc national al Italiei in 1922.

Satul a fost pus la vanzare pe eBay de putinii locuitori care au mai ramas, in speranta ca un investitor va reusi sa il transforme intr-o atractie turistica, facand din casele darapanate restaurante sau hoteluri. Proprietarii sublinieaza faptul ca satul se afla la doar 48 de kilometri de Torino.

Vanzarea este asistata de UNCEM, Uniunea Nationala a Comunitatilor de Munte, o organizatie care reprezinta satele de munte din Italia, iar termenul limita pentru licitatia online este pe 15 iulie.