Doi detinuti au raportat ca au refuzat lotiunea pentru protectia solara oferita de gardienii inchisorii dupa ce acestia au urcat pe acoperisul penitenciarului din Devon, Marea Britanie.

Inca nu este clar cum au ajuns cei doi pe acoperis, dar Ministerul de Justitie a spus ca gestul gardienilor de a le oferi lotiune de protectia solara a fost in conformitate cu normele de sanatate si securitate. Cu toate acestea, ministrul pentru Penitenciare a declarat ca gestul a fost "o prostie".

"Acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample. Nu trebuie sa existe politici care sa promoveze acest timp de nebunie si am ordonat o revizuire imediata a acestui incident pentru a ma asigura ca nu o sa se mai repete", a declarat Jeremy Wright, Ministrul pentru Penitenciare.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Justitie a declarat ca gardienii le-au oferit lotiune detinutilor ca parte a unor negocieri si ca nu existau obligatii in ceea ce priveste normele de sanatate si securitate, relateaza The Telegraph.

John Hancock de la Asociatia Ofiterilor de Penitenciare a caracterizat gestul ca fiind "absolut ridicol". Acesta a spus ca "in primul rand, detinutii nu ar fi trebuit sa fie acolo. Acest lucru va incuraja alti detinuti sa se urce pe acoperis si sa se astepte la lotiune, si poate chiar la bauturi reci si inghetata".