​Coreea de Nord a amenintat ca se va razbuna daca un film de la Hollywood care are ca subiect uciderea lui Kim Jong-un va aparea pe piata, potrivit agentiilor de presa citate de BBC. Un purtator de cuvant al Ministerului de Externe din Coreea de Nord a declarat in mass media ca lansarea filmului ar fi un "act de razboi".

Acesta nu a mentionat titlul, dar filmul american "The Interview", care are un subiect similar, este programat sa apara in luna octombrie.

Actorii principali ai filmului sunt James Franco si Seth Rogen, care joaca rolurile unui prezentator de talk-show-uri si producatorul sau care sunt invitati la un interviu cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Ulterior, acestia sunt recrutati pentru a-l asasina pe Kim Jong-un.

Trailerul filmului, postat pe Youtube, prezinta un actor care seamana cu liderul Coreei de Nord, precum si scene de lupta care implica tancuri si elicoptere nord-coreene.

"Realizarea si lansarea unui film care are ca subiect uciderea liderului nostru este actul cel mai flagrant de terorism si razboi si, in mod cert, nu va fi tolerat", a afirmat purtatorul de cuvant nord-coreean, citat de agentia de presa KCNA.

Acesta a adaugat ca "nebunia nesabuita si provocatoare a Statelor Unite" de a mobiliza un "regizor gangster" sa provoace conducerea Coreei de Nord declanseaza "o rafala de ura si furie" in randul cetatenilor si soldatilor nord-coreeni. "In cazul in care administratia americana permite si apara prezentarea filmului, vor fi luate contramasuri nemiloase", a mai spus acesta.

Seth Rogen, unul dintre regizorii filmului "The Interview", a declarat ca s-a inspirat dintr-o vizita recenta a jurnalistilor in Coreea de Nord.

"Oamenii au discutia ipotetica despre accesul jurnalistilor in preajma celor mai periculosi oameni din lume si sunt, ipotetic, intr-o situatie buna in care ii pot asasina", a afirmat Rogen.

Acesta a adaugat ca subiectul filmului a fost initial despre intalnirea cu Kim Jong-Il, dar au fost nevoiti sa revizuiasca scenariul dupa moartea liderului nord-coreean din 2011.