Raportul Politiei: In data de 20 mai 1899, conducatorul auto Jacob German, avand functia de taximetrist, a fost depistat in trafic conducand pe Lexington Avenue cu viteza de 19,3 km/ora. Respectuos atragem atentia ca in acel moment, limita de viteza era de 12 km/ora, ceea ce facea il facea pe cetateanul J.G. sa para rapid ca glontul. Ofiterul de politie Roundsman Schuessler l-a tras pe dreapta si l-a si arestat pe Jacob sub aspectul savarsirii infractiunii de depasire ilegala a vitezei, conducandu-l pe infractor la inchisoare. Aceasta a fost prima infractiune din istoria SUA la legea vitezei pe drumurile publice.

balonFoto: Hotnews

NATURA UMANA:

  • Trei cai de a-ti da seama daca esti mintit. Stiti stirile care incep cu "Un grup de cercetatori..?" Ei, si aici avem o asemenea stire, dar de data asta cercetatorii sunt identificabili, iar studiile linkuite acolo chiar sunt reale. Un text bun, de citit.
  • Star Wars: Intoarcerea lui Jedi, Forrest Gump, sau Harry Potter si Ordinul Phoenix. Ce au aceste trei filme in comun? Fiecare a fost un blockbuster, avand printre cele mai mari incasari. Toate au fost insa neprofitabile pentru studiourile din Hollywood. La doi ani de la lansarea din 1997 a peliculei Intoarcerea lui Jedi , David Prowse, actorul care l-a jucat pe Darth Vader, declara pentru Equity Magazine ca primea scrisori din partea studioului prin care era informat ca din cauza ne-profitabilitatii filmului, nu i se va trimite niciun cec. De ce sunt neprofitabile filmele americane? Poate si pentru ca, vorba cuiva, cele mai creative minti de la Hollywood sunt cele ale contabililor.
  • Sa nu ne mai impaunam degeaba.. Calitatile le avem de la animale, defectele ni le-am format noi insine.  Robert Sussman si Donna Hart sustin ca o mare parte din cele mai bune noastre trasaturi umane ar putea foarte bine fi datorate capacitatii stramosilor nostri de a evita pradatorii. Cooperarea si socializarea provin de la animalele de prada care au scapat tentativelor de vanatoare.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

  • Care-ati intors nufarul?

  • O lansare a unei rachete, vazuta din spatiu

  • Cum se taie un nor in doua!

Vortex. C-17.

  • Aurora Australis

  • Sa spargem un balon cu apa, zic.

VIDEO:

  • Cum va arata Pamantul peste 100 de milioane de ani? Continentele nu au fost intotdeauna ceea ce sunt astazi. Unele erau mai indepartate, altele mai apropiate sau chiar lipite. Profesorul Ron Blakey, de la catedra de GeologieUniversitatii Arizona de Nord a facut un exercitiu interesant despre cum ar putea arata Pamantul in urmatorii 100 de milioane de ani. Pentru ca unii dintre noi s-ar putea sa fim foarte ocupati atunci, poftiti de vedeti:

  • Trei ani de Soare in trei minute. Solar Dynamics Observatory al NASA (SDO), a urmarit timp de 3 ani miscarea neintrerupta a Soarelui si a concentrat acest lucru in 3 minute. Imaginile se bazeaza pe o lungime de unda de 171 angstromi si arata materialul solare la aproximativ 600.000 grade Kelvin. Cu ceasta lungime de unda este usor de vazut rotatiea de 25 de zile a Soarelui precum si modul in care activitatea solara a crescut in ultimii trei ani. Pe parcursul videoclipului, soarelecreste si apoi scade subtin in dimensiuni. Asta aparent, din cauza modificarii distantei dintre sondele spatiale si Soare. O imagine foarte clara, desi SDO orbiteaza Pamantul la 6,876 mile pe ora, iar Pamantul orbiteaza in jurul soarelui la 67,062 mile pe ora. O sa vedeti mai multe evenimente importante care apar pentru scurt timp in filmulet: doua eclipse partiale de Soare de Luna, cometa Lovejoy si tranzitul lui Venus.

  • Nu ati vazut vreodata date prezentate astfel. Maestrul in statistici Hans Rosling demoleaza cu umor cateva mituri ....Are si subtitrare in romana.

a