Neurologii au identificat activitati neuronale implicate in evitarea distragerii atenției. Acesta este primul studiu care arata ca creierul nostru se bazează pe un sistem activ de suprimare, care ne ajuta să ne concentram pe sarcinile aflate la indemana. Dar poate vi se pare mai interesant sa aflati ca mult-invocata constiinta este de fapt o alta stare a materiei. Sa sa o vedeti pe singura femeie lovita de un asteroid: Ann Hodges in 1954.

zebraFoto: Muzart Grafica

Nici simpaticul George Constanza nu este ocolit, fiind prins cu minciuna. Cititi si faceti-ne recomandari de imbunatatire.

NATURA UMANA:

  • Singurul om lovit de un asteroid: Ann Hodges in 1954 (sursa: Kyle Hill, ‏@Sci_Phile)

  • Capacitatea oraselor de a prospera (nu doar in termeni de conglomerate locuite de om, ci si din punct de vedere economic si al  dezvoltarii culturale), in ciuda pericolelor existente- schimbarile climatice, cresterea populatiei, globalizare- este determinata de rezistenta lor la aceste provocari. Un oras se cheama ca e "rezistent" daca poate absorbi socurile (cum ar fi un uragan), mentinand productia de bunuri si servicii si continuand sa ofere locuitorilor o buna calitate a vietii. Iata aici un top al acestor  cele mai "rezistente" orase .
  • Selfie de radiologi:

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

O banana taiata, vazuta de aproape:

BIOLOGIE, BOTANICA:

  • Unul dintre cele mai transparente animalute. Uitati-va cum i se misca ochii in cap:

DIVERSE:

Pune 20 de lucruri stupide intr-un video, mai adauga o muzica pe masura si uite ce iese: