Bine ca s-a lamurit, ca era obositor sa gestionezi 6 emotii de baza. Acum, ca sunt numai 4, lucrurile devin mai suportabile. Initial, stiam (via Dr. Paul Ekman ) ca exista sase emotii de baza care sunt universal recunoscute si usor de interpretat prin expresii faciale specifice, indiferent de limba sau cultura. Acestea sunt : fericire, tristete, teama, furie, surpriza si dezgust. Dar, un nou studiu publicat in revista Current Biology de oamenii de stiinta de la Universitatea din Glasgow, contesta acest punct de vedere si sugereaza ca de fapt cele 6 emotii de baza sunt numai 4.

HotNews.roFoto: Hotnews

NATURA UMANA:

  • Nu exagerati cu fimele 3D. S-ar putea sa va ia cu ameteli. In ciuda popularitatii lor, filmele 3D nu sunt pentru toata lumea. Unii le gasesc ametitoare iar altii chiar de neprivit. Un cercetator- Angelo Solimini- a intervievat 497 de cinefili inainte si dupa ce s-au uitat la filme 2D si 3D. Concluziile sale, publicate in revista PLoS ONE, arata ca 54,8% din cinefilii 3-D au avut simptome cum ar fi greata sau dureri de cap.
  • La ce varsta devii geniu? In jur de 40, dar depinde si de stiinta in care te manifesti. In matematica de pilda, mai devreme putin.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • 10 Things You Should Know About Money

  • What in the name of all that is holy is going on in this video?

  • Chinese commercial

  • Sa zburam putin pe deasupra Antarcticii...

  • TED TALKS Comedia intelectual-extrema a lui Ze Frank

Actorul si creatorul de jocuri web Ze Frank ne ofera un spectacol hilar de comedie intelectuala, iar apoi ne impartaseste ce il pasioneaza cu adevarat: sa ajute oamenii sa creeze si sa interactioneze folosind unelte online simple si atractive

Voi ce ati citit interesant astazi?