Statistic vorbind, probabilitatea de a muri intr- un accident de avion este foarte redusa (1:11 milioane de cazuri). Cu toate acestea , in ciuda progreselor semnificative care fac ca probabilitatea unui astfel de scenariu de cosmar sa fie tot mai redusa, exista intotdeauna riscuri. Cum ar fi daca avioanele de pasageri ar fi echipate cu parasute care, in timpul unei situatii de urgenta, le-ar permite sa "pluteasca" in conditii de siguranta spre o aterizare lina?

HotNews.roFoto: Hotnews

NATURA UMANA:

  • Desi copiii se folosesc de amintirile lor pentru a obtine noi informatii, putini adulti isi pot aminti evenimente din viata lor, petrecute inainte de varsta de trei ani. Psihologii au demonstrat acum ca varsta de sapte ani este punctul de la care aceste amintiri mai vechi tind sa se estompeze, intrand in uitare. Fenomenul se mai cheama "amnezia copilariei".
  • Cu patru, cinci ani in urma, uleiul de masline era considerat cel mai falsificat produs agricol din Uniunea Europeana, profiturile fiind comparate de unii comercianti cu cele din traficul cu cocaina. Companii uriase importa si vand si astazi ulei de masline contrafacut, metode sofisticate de productie facand grea depistarea. Cum se falsifica insa celebrul aliment?
  • Capriciile memoriei sunt binecunoscute. Un prieten insista ca ati mers impreuna la aniversarea a 15 ani de la terminarea facultatii, pe cand tu stii ca erai bine-mersi, acasa. Iti amintesti clar ca un alt amic a fost la nunta ta, pana cand el iti va reprosa ca nu l-ai invitat si de aceea n-a venit. Sau, mai grav, un martor al unei infractiuni identifica eronat pe cineva ca fiind autorul. Ce se intampla,de fapt? De ce avem uneori memoria lucrurilor care nu s-au petrecut niciodata?

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • 10 Historical Figures Who Might Not Have Existed

  • Women Driving Fail Compilation

  • TED TALKS. Sir Ken Robinson: Revolutionati invatamantul!

In acest discurs picant si amuzant, continuare a discursului sau ireal din 2006, Sir Ken Robinson propune o schimbare radicala de la sistemul scolar standard la invatamantul personalizat - acela in care se creaza conditii in care talentele naturale ale copiilor se pot dezvolta.

Voi ce ati citit interesant astazi?