Cautand pe Internet Calatorii prin Timp. Exista calatori in Timp care sa se fi intors ca sa ne dea informatii? Daca da, de ce natura au fost aceste informatii? Daca nu, de ce nu au facut-o pana acum? Mai intai sa ne amintim experimentul cu ceasurile gemene, din care unul a fost transportat cu avionul. Apoi, sa ne gandim cine ar putea fi calatorul/calatorii in Timp? In concluzie, ca sa rezumam, nu au fost descoperiti Calatori care sa vina din Viitor. Continuam cautarea pentru a gasi Calatorii din Trecut. Un text excelent, de citit!

HotNews.roFoto: Hotnews

Pacific Rim

Pacific Rim

Foto: Warner Bros Pictures

  • Ati vazut filmul Pacific Rim? Armate de creaturi monstruoase extraterestre, numite Kaiju, incep sa rasara din adancul oceanelor si sa duca un razboi care curma milioane de vieti si epuizeaza resursele umanitatii. Pentru a face fata uriasilor Kaiju, s-au realizat robotii giganti numiti Jaeger, controlati simultan de doi piloti ale caror minti sunt sincronizate printr-un pasaj neural numit Drift. Acestea sunt datele. Sa analizam putin filmul prin prisma stiintei...

earthquake-lights

earthquake-lights

Foto: Smith & Gill

Ati auzit vreodata de luminitele care apar inainte/in timpul/sau imediat dupa cutremure?E vorba de un fenomen intrigant pentru specialisti, dificil de explicat. Dupa un cutremur care a lovit in 1888 Noua Zeelanda au existat rapoarte de "aparitii luminoase" si "o stralucire extraordinara " vizibile timp de mai multe ore . Acelasi tip de luminite au fost reperata in 1930 in timpul unui cutremur in Idu, Japonia (luminitele au fost vizibile de la peste 110 km departare. Oamenii povesteau ca au vazut flacari albe, sfere plutitoare sau flacari palpaitoare de culoarea curcubeului . Luminile durau cateva secunde dar au fost cazuri in care spectacolul tinea minute sau ore intregi.

  • Insecta care arata ca o ordihee. Nu trebuie sa va spun de ce...

NATURA UMANA:

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • Evaporarea unei picaturi de apa. Super!

  • 11 Surprising Facts About Creativity

  • Myths About The Common Cold You Probably Believe

  • 10 Stupid Bets That Went Too Far

  • 10 Shocking Corporate Scandals

  • Does Being Cold Make You Sick?

  • TED TALKS. Molly Crockett: Atentie la neuro-aiureli

Creierul e omniprezent in marketingul modern: se spune ca sandwich-ul cu branza ajuta in luarea deciziilor, in timp ce pe o "neuro" bautura scrie ca reduce stresul. Problema e una singura, zice neurologul Molly Crockett: beneficiile acestor "neuro-intaritori" nu sunt dovedite stiintific. In acest discurs tintit, Crockett prezinta limitele interpretarii datelor neurologice si motivul pentru care trebuie sa tinem seama de ele.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?