Viteza cu care se petrec evenimentele si numarul acestora mi-au rapit orice ragaz in ultimele zile de a ma ocupa de aceasta rubrica. Incepand de astazi sper sa o reiau la frecventa obisnuita. Multumesc pentru mesajele trimise care au grabit reluarea "Magazinului". So, here we go. Sa vorbim putin despre relatiile la distanta si cat pot ele dura. Mult, foarte mult, spun cercetatorii in psihologie. Ochii care nu se vad nu se uita, altfel spus. Poate ca una dintre explicatii sta si in diferentele dintre creierul femeii si cel al barbatului. Oricum, asta cu relatiile la distanta e o veste buna in aceste vremuri in care uneori esti nevoit sa te muti cu jobul la mii de kilometri...

gravitatieFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

SANATATE:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • Lantul care "merge"

  • Why Are Bad Words Bad?

  • Daniel Kahneman: Enigma experientei si a memoriei

Folosind exemple atat de variate precum vacantele si colonoscopiile, laureatul premiului Nobel si fondatorul economiei comportamentale Daniel Kahneman dezvaluie cum "sinele experimental" si "sinele memoriei" percep fericirea in mod diferit. Aceasta noua perceptie are implicatii profunde in economie, politici publice -- si pentru propria noastra constiinta de sine. De vazut!

  • TED TALKS Scott Fraser: De ce martorii oculari gresesc.

Scott Fraser studiaza cum oamenii isi aduc aminte crimele -- si cum depun marturie. In acest discurs puternic, care se concentreaza pe o crima petrecuta dupa apusul soarelui, el sugereaza ca pana si cei mai apropiati martori oculari la o crima pot crea "amintiri" pe care nu le-au vazut. De ce ? Deoarece creierul are oroare de vid.

  • What is Sea Level?

O zi frumoasa tuturor! Voi ce ati citit interesant zilele astea? Trimiteti-mi linkurile, pls.