Conceptul exista in intreaga lume. Primii nascuti intr-o familie sunt cei mai destepti- asa se crede in general. Au un IQ mai mare, invata mai bine, si se realizeaza ulterior la un nivel superior urmatorilor nascuti. Studiile arata ca si parintii cred despre copiii lor acelasi lucru (cu mici exceptii desigur). Sunt si 6 teorii care ar putea confirma acest lucru, teorii cu care putem sau nu sa fim de acord. Voi ce ziceti? Suntem mai tampiti decat fratele/sora mai mare?

acasaFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Mongolii au condus ditamai imperiul. Persii la fel.Turcii, hindusii, si ei. Cu toate acestea, extrem de putine cuvinte-cheie ale lor au reusit sa se impuna. Ne indreptam oare spre un limbaj global?

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

SPATIU, COSMOS:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • Going To The Beach: Expectations Vs Reality

  • Legi reale dar haioase

  • 10 pariuri pe care sigur le castigi

Cele mai inteligente 15 animale

  • TED TALKS. Markham Nolan: Deosebirea intre realitate si fictiune pe internet

Pana la sfarsitul acestui discurs vor fi cu 864 de ore de video in plus pe Youtube, decat atunci cand am inceput si 2.5 milioane de poze in plus pe Facebook si Instagram. Asadar, cum filtram informatia? La salonul TED din Londra, Markham Nolan impartaseste tehnici de investigare pe care el si echipa sa le folosesc pentru verificarea informatiei care circula in timp real pe internet, pentru a-ti arata daca imaginea cu Statuia Libertatii a fost trucata sau daca filmul privitor la incidentul din Syria este unul autentic. Subtitrat in romana.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O zi frumoasa tuturor!

Sursa foto articol.