Un ceas de mana cu curea cu tot costa 110 lei. Ceasul costa cu 100 de lei mai mult decat cureaua. Cat costa cureaua? Probabil ati fi tentat sa spuneti ca 10 lei. V-ati insela! Cureaua costa doar 5 lei. (Astfel, ceasul costa cu 100 de lei mai mult, adica 105 lei, iar impreuna fac exact 110 lei). Dar nu trebuie sa va ingrijoreze; jumatate dintre studentii lui Kahneman au raspuns la fel.Iata cinci exemple ca ne cheltuim irational banii.

putin sportFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Un oras global (numit si oras- lume sau, uneori oras- alfa sau centru mondial) este un oras in general considerat a fi un important nod in sistemul economic mondial. Conceptul se bazeaza pe ideea ca globalizarea poate fi inteleasa ca fiind creata in mare masura, facilitata si adoptata in locuri strategice geografice in functie de o ierarhie de importanta deosebita pentru functionarea sistemului global al finantelor si comertului. Din acest punct de vedere, Londra, New York si Tokio erau  primele pe lista. Dar situatia e pe cale sa se schimbe. Cititi aici mai multe despre noua geografie a businessului .
  • La fel ca si in Romania sau ca in alte tari, si in America multi tineri se simt frustrati. Au mers la scoala, au primit note bune, nu s-au apucat de droguri si o parte dintre ei au absolvit o facultate. Dupa ani si ani de studii si de munca au descoperit ca locurile de munca bune care le -au fost promise nu erau nicaieri. Chiar si in mijlocul acestei asa - numite "redresari economice", rata de ocupare pentru americanii de sub 30 de ani de continua sa scada. Unde e viitorul luminos care li se promitea? Iata 30 de statistici despre americanii cu varsta de sub 30 de ani. Sau aici un alt text foarte bine scris despre aceiasi "millenials".
  • Cum mor religiile. Ca din moment ce ele se nasc, trebuie sa si moara cumva. Bine, unele mor din cauza ca stiinta le sufoca. Dar altele...? Un text de citit!
  • Aceste 11 reguli simple, prezentate de Dave Packard (da, cel de la HP-Hewlett&Packard) la a doua conferinta anuala de management in 1958 sunt atemporale. Ele arata filozofia de munca si de viata a lui Dave Packard.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

FIZICA, STIINTE:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • La aniversarea a 60 de ani a lui Sting, acesta a cantat alaturi de Robert Downey jr.

  • Cinci motive pentru care James Bond ar putea fi cel mai prost spion ever

5 Reasons James Bond Might Be the Worst Spy Ever -- powered by Cracked.com

  • Sase animale aproape nemuritoare

  • Cele mai tampite fraze spue pe net

  • TED TALKS. Steven Johnson: De unde vin ideile bune

Oamenii cred adesea ca ideile lor sunt produsul unor momente de tip "Evrika!". Insa Steven Johnson ne arata ca istoria ne spune altceva. Calatoria lui fascinanta ne poarta de la "retelele lichide" ale cafenelelor londoneze la lungile si indelungatele intuitii ale lui Charles Darwin si la Internetul de mare viteza din ziua de azi.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O zi usoara tuturor!

Sursa foto articol.