Cutremurul de duminica dimineata l-am simtit chiar in timp ce scriam acest articol. A durat cam 9 secunde in oraselul in care eram (inafara Capitalei) si m-a zgaltait usor. Mi-am zis ca poate nu ar strica sa inserez in aceasta rubrica si cateva vorbe despre de ce e atat de greu de prevazut un cutremur sau cum arata harta cutremurelor de pe Pamant de la 1898 incoace. De asemenea, e bine de stiut si riscurile la care se expun seismologii- unii au ajuns in inchisoare si au avut de platit daune uriase pentru ca NU au sesizat iminenta unor cutremure. Aici puteti vedea cele mai mari cutremure de dupa 1900.

deasupra cutremurelorFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Anxietatea. Sufera de ea multa lume uneori fara sa stie. Daca o sa cititi aceste 8 lucruri despre cei anxiosi, o sa aflati ca ea le afecteaza simtul mirosului, ca e posibil sa o fi mostenit de la parinti, ca  cei anxiosi au nevoie de un spatiu personal mai mare decat ceilalti s.a. Tulburarile de anxietate cuprind fobia sociala, fobii specifice ( de insecte, de spatii deschise sau inchise), atacul de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva si stresul post-traumatic. Aproximativ 25% din populatie sufera de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada a vietii lor. Alti 25% au o anxietate mai putin severa (ex. frica de soareci sau paianjen).

FIZICA, STIINTE:

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

BIOLOGIE, BOTANICA:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • Toti suntem femei, sa nu ne amagim...

  • 10 crime nerezolvate

  • Stiinta pisicilor

  • Cat de batrani putem deveni?

TED Talks. Marc Goodman: O viziune asupra infractiunilor din viitor

Lumea devine din ce in ce mai deschisa, si asta are implicatii atat fericite, cat si periculoase. Marc Goodman face portretul unui viitor grav, in care dezvoltarea rapida a tehnologiei ar putea permite infractiunilor sa ia o turnura negativa. Subtitrat in romana.

Voi ce ati citit interesant in aceste zile?

Care dintre rubrici ati dori sa fie mai cuprinzatoare, mai consistenta?

O duminica placuta tuturor!

Sursa foto articol.