Liberal, socialist, ppdd-ist, pdl-ist. Ce au in comun aceste doctrine politice? Elementar, dragul meu Watson! Ne afecteaza capacitatea de a face calcule. Nu va ganditi la calculue bugetare complicate sau la cote unice. S-o luam mai pe indelete. Toti stiu ca uneori convingerile politice ne afecteaza judecata. Dar inca nu realizam cat de grava e problema. Potrivit unui studiu recent, pasiunile noastre politice pot submina chiar si abilitatile noastre de a face rationamente de baza.Mai precis, studiul constata ca oamenii care sunt dealtfel foarte buni la matematica pot da gres in rezolvarea unei probleme pur si simplu pentru ca da raspunsul corect este impotriva convingerilor lor politice.

cloudFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Moare Marea Moarta? Bine, "mare" e impropriu spus, ca e mai degraba un lac. Cert e ca se restrange cu circa un metru ( 3 feet) pe an. Dolinele care apar aici sunt rezultatul interactiunii dintre apa dulce si un strat de sare subterana. Cum apa dulce dizolva sarea, se formeaza un gol subteran, ceea ce face ca suprafata sa se prabuseasca brusc.

Chestie de gust, la urma urmei, nu? Creierul stie ce gust are mancarea din fata ta, chiar daca nu ai mai incercat-o never ever.

Al saselea simt exista. Si se refera la numere.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

VIDEO:

  • 10 pariuri pe care nu ai cum sa le pierzi!

  • Baiatul si atomul. Cel mai mic film din lume.

  • TED Talks. Barry Schwartz despre paradoxul optiunilor

Psihologul Barry Schwartz are in vizor principiul de baza al societatilor occidentale: libertatea de a alege. Dupa parerea lui Schwartz, posibilitatea de a alege nu ne-a facut mai liberi ci mai incremeniti de spaima, nu mai fericiti, ci mai nesatisfacuti.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

O zi frumoasa tuturor!

Sursa foto articol