Oamenii care castiga la loterie sunt in primele momente foarte fericiti, dar dupa o perioada de timp revin la gradul de fericire (mic mediu sau ridicat, atat cat era) de dinaintea castigului. La fel si cei care sufera un accident: initial sufera psihic, dar dupa un timp se acomodeaza noilor circumstante si isi revin. Pe scurt: ne adaptam in permanenta. Si doi la mana, nu suntem rationali. Luam decizii pe termen lung in baza perceptiilor pe termen scurt. Adica, daca mergeti sa cumparati alimente care sa va ajunga o saptamana imediat dupa ce v-ati ridicat de la masa, veti cumpara mai putine decat daca mergeti la cumparaturi flamanzi. Asta e esenta acestui studiu.

lifeFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Ce este omul? Simplu: ceea ce ramane din el dupa ce bacteriile fac ce vor ele cu el. De fapt, se estimeaza ca numarul bacteriilor intestinale din corpul uman este de circa 100 de trilioane. Aceste bacterii influenteaza sanatatea noastra  in multe feluri- de la ajutorul pe care il dau pentru a extrage energia din alimente, la construirea sistemului imunitar al organismului sau in ajutorul in vederea protectiei impotriva diferitelor infectiii. Iata aici 5 moduri in care ne afecteaza ele sanatatea.
  • Numarul oamenilor in viata este mai mare decat numarul celor care au murit pana acum? Adevarat sau fals? Plus inca vreo 20 de asemenea intrebari. Vedeti aici raspunsul.
  • Sunteti la supermarket? Nu vi se pare ca oamenii aflati la coada casei de marcat vecine avanseaza mai repede? Sau daca sunteti in trafic, ca cei de pe cealalta banda merg mai repede? De unde aceasta paranoia?

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

ANIMALE, PLANTE, BIOLOGIE, BOTANICA:

TEHNOLOGIE:

VIDEO:

  • 10 tari care ba exista ba nu exista. Pentru unii sau altii.




    10 cuvinte intraductibile in limba engleza

  • 10 Dumbest Criminals

  • 10 furturi celebre de parti ale corpului uman

  • TED Talks. Graham Hill: Mai putine lucruri, mai multa fericire

Scriitorul si designerul Graham Hill intreaba: Poate posesia mai putinor lucruri, intr-un spatiu mai redus, sa conduca spre mai multa fericire? El sustine ideea ocuparii unui spatiu mai redus, si enumera trei reguli care sa va ajute in viata. Subtitrat in romana.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

O saptamana frumoasa tuturor!

Sursa foto articol