De ce mintim ca am citit carti pe care nici nu le-am avut vreodata in maini? Potrivit unui studiu, pe primele locuri ale cartilor despre care oamenii pretind ca le-ar fi citit desi nu au facut-o sunt : 1984 (Orwell), Razboi si pace (Tolstoi) sau Marile Sperante (Dickens). Ca tot veni vorba de carti, cititi aici si cativa clasici in 140 de caractere.

IntalnireaFoto: Muzart Grafica

NATURA UMANA:

  • Imaginati-va ca sunteti un copil. Si ca mama va pune intr-o mana o vioara si in cealalta o minge de fotbal- nu ati avut inainte nici minge si nici vioara- rugandu-va sa alegeti doar un obiect. Pe care il veti alege? Probabil le veti pipai pe fiecare, le veti mirosi, si va veti gandi la desenele animate pe care le-ati vazut ca sa faceti diferite comparatii. Lista de influente concurente este fara sfarsit si imposibil de identificat cu precizie. In cele din urma , fara sa aveti un motiv evident , alegeti sa zicem, vioara. In fond, creierul copilului are de doua ori mai multi neuroni decat cel al adultului. Daca veti fi intrebat de ce ati ales vioara , raspunsul va reflecta foarte putin din competitia dusa in inconstientul dvs. Despre procesul luarii deciziilor.

GIFURI, ANIMATII, FOTOGRAFII:

ANIMALE, PLANTE, BIOLOGIE, BOTANICA:

VIDEO:

  • Cel mai prost om din lume

  • WORST Women Drivers in the WORLD

  • De vazut:

  • TED Talks. Noreena Hertz: Cum sa folosesti expertii -- si cand nu.

Luam decizii importante in fiecare zi -- si adesea ne bazam pe experti sa ne ajute in a lua decizia. Dar, spune economista Noreena Hertz, a te baza prea mult pe experti poate sa te limiteze sau chiar sa fie periculos. Ea cheama la inceperea democratizarii expertizei -- sa nu ascultam doar "de chirurgi si manageri, dar si de angajatii din magazin."

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

Sursa foto articol