Romanii au o vorba: La cel sarac, nici boii nu trag. Acum, au mai venit si oamenii de stiinta sa mai puna o cocoasa pe spatele celor aflati in impas financiar. Ei au validat stiintific faptul ca oamenii care au probleme cu banii si se gandesc la cum sa si le rezolve pierd echivalentul a 13 puncte din IQ sau al unei nopti de somn, fiindu-le afectata capacitatea de a gestiona sarcini mai complicate. Autorii studiului mai spun ca aceasta este explicatia pentru care oamenii cu probeme financiare sunt mai susceptibili de a lua decizii proaste care sa le exacerbeze dificultatile.

underwaterFoto: Muzart Grafica
  • Despre ce discutam atunci cand vorbim de genii? Deși dicționarele oferă multe definiții, geniul pare imposibil de definit . Unii spun ca un scor IQ de peste 200 poate insemna ca esti geniu. În 1921 , la Universitatea Stanford , Lewis Terman a început sa monitorizeze copii cu IQ ridicat . După ce a observat ca cei mai multi "subiecti" au devenit cetățeni obișnuiți , Terman a concluzionat că " intelectul și realizarea in viata sunt departe de a fi perfect corelate". Altii, cand vorbesc despre genii, il amintesc pe Einstein. Stiti ca, după moartea lui Albert Einstein, creierul lui a fost păstrat pentru a fi examinat. Dezamagire: nu era insa nici mai mare ca volum nici mai greu dect media.

PLANTE, ANIMALE, BIOLOGIE:

TEHNOLOGIE:

GIF-URI, FOTOGRAFII, ANIMATII:

VIDEO:

  • Care e cel mai periculos loc de pe Pamant?

  • Cat cantareste o umbra?

  • 10 nume de copii interzise!

  • 10 intrebari la care n-ai vrea sa afli raspunsul!

  • TED Talks. Marco Tempest- Magie cibernetică

Simbolurile, numerele și culorile dintr-un pachet de cărți corspund anotimpurilor, ciclurilor lunii și calendarului. Marco Tempest își pune o pereche de ochelari de realitate augmentată și face magie cu cărți cum n-ați mai văzut, împletind o poveste lirică pe parcurs. Subtitrat in romana.

Voi ce ati citit interesant zilele acestea?

Sursa foto articol