O echipa din Iasi a castigat la Cairo cea mai importanta categorie a concursului international de IT destinat studentilor Imagine Cup, sponsorizat de Microsoft. Echipa din Iasi a castigat categoria de Design Software cu un proiect despre impactul tehnologiei asupra problemelor unei comunitati.

Echipa ieseana de la Universitatea Cuza a fost formata din trei studenti si profesorul indrumator, iar rezultatul este cel mai bun obtinut de Romania la categoria Software Design a acestui concurs. Pana acum Romania nu reusise sa se claseze in primii 12 la aceasta sectiune.

Imagine Cup are noua categorii si premii totale de 180.000 dolari. Sectiunea de design software este cea mai importanta, iar echipa castigatoare primeste 25.000 dolari. Rusia a terminat pe locul doi, iar Brazilia pe trei.

Romania a castigat si sectiunea IT Challenge prin Cosmin Ilie, care a fost urmat in clasament de studenti din China si Bolivia. Sectiunea Photography, pe care Romania a castigat-o acum cativa ani, i-a revenit Croatiei.

Tema generala a competitiei de anul acesta a fost "imaginati-va o lume in care tehnologia ne ajuta sa rezolvam cele mai dificile probleme". Imagine Cup a inceput in 2003, iar la editia de anul acesta s-au inscris 300.000 de studenti pe plan mondial, in finala ajungand circa 400.

Cupa are noua sectiuni: Software Design, Embedded Development, Game Development, IT Challenge, Robotics & Algorithm, MashUp, Photography, Short Film si Design.