​Oracle a anuntat ca a ajuns la o intelegere si va cumpara cu peste 1,5 miliarde dolari compania americana RightNow specializata in servicii de cloud-computing. Achizitia este una dintre cele mai importante din istoria Oracle si marcheaza o schimbare de discurs a sefului Oracle, Larry Ellison care considera cloud-computing-ul ca fiind marketing ieftin, insa acum face pasi importanti in domeniu.

RightNow furnizeaza companiilor servicii ce le permit sa gestioneze bazele de clienti, iar preluarea de catre Oracle va da acces catre o baza mai mare de clienti companiei RightNow. Pentru Oracle achizitia inseamna intrarea in concurenta directa cu Salesforce.com si pune presiune pe compania germana SAP, spun analisti citati de Financial Times.

Oracle a oferit pentru RightNow cu 19% peste pretul actiunilor la inchiderea sedintei bursiere de vineri. E de asteptat ca tranzactia sa fie perfectata fie la final de 2011 fie la inceputul anului viitor.

Oracle Corporation are circa 110.000 de angajati pe plan mondial, iar RightNow Technologies Inc are sub 1.000 de angajati.