Afectiunile asociate fumatului ucid unul din zece adulti. La fiecare opt secunde, cineva moare din cauza fumatului. Unul din cinci nefumatori risca sa faca o boala. Care este relatia dintre fumat, stres si saracie? Care sunt efectele fumatului asupra unui organism tanar? Cum afecteaza aceasta dependenta calitatea vietii? Medicul Florin Mihaltan a discutat online cu cititorii.

Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

"Se mai stie ca un fumator care sta cateva ore bune intr-un restaurant sau intr-o locatie cu fumatori activi, este extrem de dependent din punct de vedere al expunerii spatiului in care se fumeaza, de numarul de tigari care se fumeaza in intervalul respectiv, de numarul de fumatori prezenti in incinta respectiva si in mai mica masura de ventilatie, de expunerea la sursele de ventilatie din incaperea respectiva. El cumuleaza un risc de 30% mai mare comparativ cu un nefumator care nu este expus fumului de tigara", spunea dr Mihaltan intr-un interviu HotNews.ro.

Despre dr. Florin Mihaltan

  • Profesor Universitar Pneumologie Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila Bucuresti
  • Medic Primar Pneumolog Institutul de Pneumologie Marius Nasta Bucuresti
  • Doctor in medicina
  • Presedinte Societatea Romana de Pneumologie
  • Presedinte RPFR - Reteaua pentru Prevenirea Fumatului in Romania