Ce este psihoterapia pozitiva? Ce faci daca vrei ceva ce n-ai avut niciodata, si trebuie sa faci ceva ce n-ai facut pana acum? Prof. Dr. Nossrat Peseschkian, fondatorul psihoterapiei pozitive, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Nossrat Peseschkian este specialist in psihiatrie si neurologie. S-a nascut in Persia in 1933 si traieste in Germania din 1954. S-a specializat in psihoterapie in Germania de Vest, Elvetia si Statele Unite. Este cunoscut ca fondator al psihoterapiei pozitive, pe baza abordarii transculturale. Munca sa a presupus investigatii in ceea ce priveste relatia dintre cultura si boala, si asupra conceptelor culturale existente in 18 grupuri culturale diferite.

Nota redactiei:Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana

Prof. Dr. Nossrat Peseschkian, fondatorul psihoterapiei pozitive, este autorul a 20 de carti de specialitate — dintre care Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie a fost tradusa si in limba româna la Editura Trei — si intemeietorul Academiei Internationale pentru psihoterapie pozitiva si psihoterapie transculturala.

Lector international, Peseschkian a sustinut discursuri in mai multe universitati si colegii din Statele Unite, Hawai, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Papua Noua Guinee, Kenia, Japonia, India, Brazilia, Elvetia, Austria si Germania. Este profesor asociat pentru Psihoterapie al Academiei de Studii Medicale Continue a Asociatiei Medicale din Hessen, Germania, iar in 1969 a deschis o clinica de zi pentru Medicina Psihosomatica, Psihoterapie si Terapie de familie in Wiesbaden.

Modelul Psihoterapiei Pozitive este o sinteza de psihodinamica si terapie comportamentala care se concentreaza pe aspectele pozitive ale conflictului si suferintei. Modelul ofera perspective transculturale sub forma de proverbe, povesti si fabule, in care pacientul se poate recunoaste pe sine in termeni alegorici si astfel poate fi capabil sa stabileasca o noua forma de autoincredere si siguranta.

Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie — cu 100 de studii de caz pentru educatie si autoajutor — reprezinta o noua abordare care adreseaza fantezia si intuitia si reactiveaza potentialul individual de rezolvare a conflictului.

Prof. Dr. Nossrat Peseschkian se afla in Romania pentru a sustine o conferinta la Bucuresti cu tema "What's on your heart? The heart from a psycho-somatic point of view.", miercuri, 21 octombrie.

Nossrat Peseschkian este fondatorul si fostul director al Academiei de Psihoterapie din Wiesbaden si directorul Academiei Internationale de Psihoterapie Pozitiva - fundatia Peseschkian. In ianuarie 2006, Prof. Dr. Nossrat Peseschkian a primit Distinctia: Crucea de Merit pentru Serviciu, din partea presedintelui Germaniei.