Otita medie acuta, pneumonia, sinuzita si meningita sunt boli pneumococice care ucid anual milioane de copii. Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca singura masura de prevenire a bolilor pneumococice este vaccinarea. Doctorul Herdea Valeria a discutat online despre necesitatea vaccinarii gratuite a copiilor.

Dr. Valeria HerdeaFoto: Hotnews

In 23 de state europene copiii sunt protejati impotriva acestei boli prin programe de vaccinare derulate de autoritati. In Romania vaccinarea ramane la latitudinea parintilor si a banilor. Doar 2% dintre parintii romani isi permit in prezent sa cumpere vaccinul pneumococic si sa-si imunizeze copiii impotriva bolilor pneumococice.

"Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!" este o petitie adresata autoritatilor care solicita ca din 2013 copiii din Romania sa aiba acces gratuit la vaccinul pneumococic. Puteti semna petitia accesand acest link.

CV Valeria Herdea

- A urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures si a Universitatii Carol Davila din Bucuresti

- intre 2011-2012 a urmat cursurile Programului formare de formatori, in domeniul "Medicina de familie"

- din anul 1999 pana in prezent este medic primar medicina de familie

Nota Redactiei:

  • Puteti posta intrebari prin intermediul formularului de comentarii.
  • Fiecare cititor poate posta un singur comentariu, care poate contine cel mult 2 intrebari, pentru a da posibilitatea cat mai multor cititori sa intre in dialog cu invitatul.
  • Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom aproba comentariile care nu se refera la tema anuntata, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.