Unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, Seif al-Islam, care a declarat ca se afla intr-o suburbie din Tripoli, a facut miercuri un apel la "rezistenta" impotriva rebelilor si a declarat ca tatal sau este bine, intr-un mesaj difuzat de televiziunea araba Arrai, transmite AFP.

"Vrem sa linistim poporul libian, suntem inca aici, rezistenta continua si victoria este aproape. Fiecare libian este Muammar Gaddafi, fiecare libian este Seif al-Islam, fiecare libian este Khamis Gaddafi", a declarat Seif. El a adaugat ca ceilalti frati si tatal sau sunt bine, isi beau cafeaua si ceaiul alaturi de prietenii lor, si lupta.

Seif al-Islam a avertizat, de asemenea, fortele rebele asupra unui posibil atac al orasului Sirte, orasul natal al dictatorului libian. "Sunt bineveniti daca au impresia ca batalia pentru Sirte va fi o plimbare. 20.000 de oameni inarmati se afla pe strazile orasului si sunt gata de lupta", a mai spus acesta.

Fiul fostului dictator a raspuns, astfel, ultimatumului dat de fortele rebele, care au acordat ragaz fortelor regimului sa se predea pana sambata.

De cealalta parte, vicepresedintele Consiliului National de Tranzitie, s-a amuzat pe seama declaratiilor facute de Seif al-Islam, cel care a anuntat o victorie "apropiata" a regimului lui Gaddafi.

"Seif al-Islam a spus ca victoria este aproape, insa victoria revolutiei declansata pe 17 februarie este aproape. Traieste intr-un vis", a afirmat Abdel Hafiz Ghoga.