Un adolescent in varsta de 15 din localitatea Syracuse, statul american New York, va trebui sa stea intre 2 si 6 ani in scoala de corectie dupa ce a jefuit un batran de sapte centi, transmite TheLookout, un blog al YahooNews. Judecatorul William Walsh a declarat ca a dat aceasta pedepasa severa din cauza ca Anthony Stewart a refuzat sa pledeze vinovat si a decis sa lupte impotriva acuzatiilor.

Un juriu l-a gasit vinovat pe Stewart de jaf violent.

Victima atacului i-a identificat pe Stewart si pe un prieten de-al sau ca fiind cei care l-au jefuit, i-a spus judecatorul Walsh tanarului, adaugand: "cu toate acestea, tu ai negat acuzatiile".

"Ei bine, lucrul acesta te va costa", a spus magistratul.

Celalalt tanar implicat in jaf, Skyler Ninham (16 ani), si-a recunoscut vina si a primit o pedeapsa cu inchisoarea intre 1 si 4 ani.

Stewart si Ninham erau inarmati cu pistoale cu gaze in momentul in care l-au atacat pe batranul de 73 de ani, pe care l-au trantit la pamant. Stewart l-a lovit in fata, dupa care cei doi i-au furat toti banii: sapte centi.

Avocatul lui Stewart i-a cerut judecatorului Walsh sa-i trateze clientul ca pe un infractor minor, astfel incat pedeapsa sa nu-i ramana in cazier pentru totdeauna. "Pentru sapte centi, ai transformat pe cineva in criminal pentru tot restul vietii sale", a declarat avocata Laurin Haddad.