Ministerul israelian al Apararii a amplasat doua nave de razboi in Marea Rosie, la granita cu Egiptul, in urma unor informatii secrete care indica posibilitatea unei amenintari teroriste, au declarat surse militare, pentru agentia de presa AP, preluata de cotidianul online Ynetnews.com.

Navele au fost trimise dupa obtinerea unor informatii potrivit carora militantii islamisti pregatesc un alt atac asupra sudului Israelului, de pe teritoriul egiptean.

Luni, seful statului major al IDF, locotenent-generalul Benny Gantz, a ordonat instituirea starii de alerta in intreg sectorul sudic, in special in zona de granita cu Egiptul, in urma unor informatii privind o posibila actiune a grupului radical Jihadul islamist, activ in Fasia Gaza.

Sectorul sudic, si in special zona de granita, au fost practic inundate cu forte militare israeliene, de o maniera descrisa de o sursa militara drept "fara precedent", noteaza Ynetnews. De partea egipteana a granitei nu s-au observat schimbari in structura de forte.

IDF (armata israeliana) a amplasat in zona si mijloace tehnice avansate. Surse militare au sugerat ca o celula terorista ar fi parasit Fasia Gaza si intentioneaza sa se infiltreze in Israel prin Sinai.

Situatia din sudul Israelului a devenit tensionata in ultimele saptamani, un urma unei serii de atacuri teroriste care au costat viata a opt evrei, la jumatatea lunii august.

In urma unui atac terorist in care si-au pierdut viata si cinci soldati egipteni, Israelul si Egiptul au convenit sa sporeasca prezenta trupelor egiptene in Peninsula Sinai. Drept urmare, 1.500 de soldati egipteni au fost amplasati luni in Sinai.