Sotia lui Muammar Gaddafi, Safia, fiica acestuia, Aisha, precum si cei doi baieti ai dictatorului libian, Hannibal si Mohammed, au intrat pe teritoriul Algeriei luni dimineata, potrivit agentiei nationale de stiri algeriene, citata de Reuters.

Muammar GaddafiFoto: Agerpres

Sosirea familiei lui Gaddafi in Algeria a fost raportata la Organizatia Natiunilor Unite si autoritatilor libiene rebele.

Gestul Algeriei, de a oferi adapost familiei lui Gaddafi, este un act de agresiune si se va incerca extradarea lor, a declarat un purtator de cuvant al Consiliului National de Tranzitie.

"Am promis sa oferim un proces corect acelor criminali si, drept urmare, consideram acest gest un act de violenta. Transmitem un avertisment tuturor, sa nu-l adaposteasca pe Gaddafi sau pe fiii lui. Vom merge oriunde ca sa-i gasim si ca sa ii arestam", a afirmat Mahmoud Shamman.

Un comandat rebel din Tripoli a confirmat pentru Reuters faptul ca unul dintre fiii lui Muammar Gaddafi, Khamis, a fost ucis in timpul ciocnirilor din sudul Libiei. El a fost dus la un spital, insa a murit din cauza ranilor, fiind inmormantat in zona, a mai declarat Al-Mahdi Al-Haragi. Nici o alta sursa independenta nu a confirmat decesul fiului lui Gaddafi.

Rebelii libieni sunt "aproape siguri" ca seful serviciilor secrete din Libia, Abdullah al-Senussi, a fost ucis sambata impreuna cu fiul lui Muammar Gaddafi, a declarat un purtator de cuvant militar pentru televiziunea Al Arabiya, potrivit Reuters.