​Fostul sef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este asteptat luni dupa-amiaza la sediul din Washington al Fondului Monetar pentru o vizita de "la revedere", anunta AFP, citand surse din interiorul institutiei financiare. Aceasta ar fi prima vizita a lui Dominique Strauss-Kahn la sediul FMI dupa arestarea sa, la jumatatea lunii mai.El urmeaza sa isi ia la revedere de la fostii sai colegi.

Dominique Strauss-KahnFoto: Reuters

Fostul director al Fondului Monetar International a scapat de acuzatiile de agresiune sexuala saptamana trecuta, cand procurorii din New York si-au retras acuzatiile impotriva sa.

La 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost arestat la New York, in urma acuzatiilor unei cameriste din metropola americana, care sustinea ca acesta a incercat sa o violeze. El a fost eliberat din arestul la domiciliu, insa justitia americana si-a continuat ancheta in dosarul in care fostul sef al FMI era acuzat de abuz sexual.

DSK a fost nevoit si sa demisioneze de la conducerea Fondului Monetar International, dupa izbucnirea scandalului. Locul sau a fost luat, intre timp, de Christine Lagarde.

In ultimele saptamani, mai multe informatii aparute in presa de peste Ocean au pus insa sub semnul intrebarii credibilitatea victimei, iar acuzatiile la adresa lui DSK au fost abandonate.