Pagubele produse de uraganul Irene in Statele Unite s-ar putea ridica a 5 - 7 miliarde de dolari, estimeaza compania de gestionare a riscurilor Eqecat, citata de AFP. Reprezentantii Eqecat mai estimeaza ca daunele ce vor fi platite de societatile de asigurari, care vor suporta pagubele produse locuintelor, vehiculelor si companiilor, ar putea varia intre 1,5 si 3 miliarde de dolari.

Doar in statele Carolina de Nord si Carolina de Sud daunele ce vor fi acoperite de companiile de asigurari se ridica la 200 - 400 milioane de dolari. In prezent sunt evaluate pagubele produse in statele din nordul coastei de est a SUA care au fost afectate de uraganul Irene.

O alta estimare, a expertilor de la Kinetic Analysis - o firma care dezvolta modele computerizate ale daunelor provocate de fenomene meteorologice, arata ca paubele cauzate de Irene ar fi de 6 -10 miliarde de dolari, insa cel mai probabil acestea s-ar situa în jurul valorii de 7 miliarde de dolari.

Compania estima joi ca daunele s-ar putea ridica la circa 20 miliarde de dolari, insa si-a revizuit in scadere prognoza la sub 10 miliarde de dolari dupa ce meteorologii au anuntat ca intensitatea uraganului s-a redus pe masura ce se deplasa spre New York.

Uraganul Irene provocat moartea a 18 persoane, dintre care sase in Carolina de Nord.