Sute de luptatori talibani veniti din Afghanistan au atacat sambata dimineata sapte posturi pakistaneze de frontiera, ucigand cel putin 25 de membri ai fortelor paramilitare, a anuntat armata pakistaneza, citata de AFP.

Potrivit unui comunicat al armatei, intre 200 si 300 de "teroristi" veniti din Afghanistan au atacat sapte posturi de frontiera in districtul Chitral, in nord-vestul Pakistanului.

Armata pakistaneza foloseste termenul "terorist" pentru a desemna insurgentii talibani sau membrii al al-Qaeda.

Insurgentii au trecut frontiera venind din provinciile afghane Kunar si Nuristan. Armata a trimis intariri posturilor atacate.

"Cel putin 25 de oameni din fortele de securitate au murit in acest atac", se arata in acest comunicat.

Fortele de securitate pakistaneze au reusit sa apere posturile si "au ucis 20 de teroristi", potrivit sursei citate.

Armata considera ca atacul a fost organizat de liderii insurgenti pakistanezi care au fost alungati din tara spre Afghanistan in urma ofensivei fortelor de securitate impotriva bastioanelor lor din nord-vestul Pakistanului.

Sunt banuiti in principal Maulanah Fazlullah, un lider religios extremist din Valea Swat, si Faqir Muhammad, un comandant taliban din districtul tribal Bajaur.

"De la expulzarea lor din regiunile natale, teroristii s-au organizat in provincia Kunar si Nuristan, cu sustinerea autoritatilor locale afghane", afirma comunicatul armatei.

Potrivit acestuia, "slaba prezenta a fortelor NATO si a armatei nationale afghane" de-a lungul frontierei a permis insurgentilor sa construiasca "zone sigure" pe teritoriul afghan, care le servesc drept baze pentru a ataca teritoriul pakistanez.