Un convoi de sase Mercedesuri blindate, care ar putea transporta inalti demnitari libieni, inclusiv liderul fugar Muammar Gaddafi, a trecut vineri din Libia in Algeria, a afirmat agentia de presa oficiala a Egiptului, care citeaza o sursa militara libiana rebela, relateaza AFP.

Informatia nu a putut fi deocamdata confirmata de surse algeriene sau libiene.

"Sase Mercedesuri blindate au intrat vineri dimineata in orasul Ghadames", a scris Mena, care citeaza o sursa din consiliul militar libian din acest oras, situat la frontiera cu Algeria.

Masinile au fost escortate pana la intrarea in Algeria de o "brigada" (katiba) militara loialista, a adaugat sursa citata, adaugand ca rebelii nu au putut sa urmareasca acest convoi deoarece nu dispuneau de munitie si de echipamente militare.

"Credem ca transporta inalti oficiali libieni, posibil Gaddafi si fiii sai", a mai spus sursa citata.

Muammar Gaddafi este de negasit din momentul in care rebelii au preluat controlul asupra capitalei Tripoli.

Algeria mentine "o stricta neutralitate, refuzand sa se amestece, indiferent de maniera, in afacerile interne" ale Libiei vecine, a declarat vineri purtatorul de cuvant al ministerului algerian al Afacerilor Externe, Amar Belani.

Aceasta este prima reactie oficiala algeriana din momentul in care rebelii libieni au preluat controlul asupra capitalei Tripoli.

Algerul nu a recunoscut inca Consiliul National de Tranzitie (CNT), organismul politic al rebeliunii libiene, si nu i-a cerut niciodata lui Muammar Gaddafi sa renunte la putere.