Rebelii libieni au anuntat miercuri ca ofera o recompensa de aproape 1,7 milioane de dolari (doua milioane de dinari libieni) pentru capturarea lui Muammar Gaddafi, viu sau mort, transmite AFP.

Aceasta suma a fost propusa de oameni de afaceri libieni, iar Consiliul National de Tranzitie (CNT), structura politica a rebeliunii libiene, a anuntat ca sustine initiativa.

"Membrii din cercul lui Gaddafi care il vor ucide sau il vor captura vor avea garantata amnistia de catre popor", a spus presedintele CNT, Mustafa Abdel Jalil, intr-o conferinta de presa la Benghazi.

"Regimul lui Muammar Gaddafi nu va lua sfarsit pana cand el nu va fi prins, viu sau mort", a spus Jalil. "Comportamentul sau ne face sa ne temem de o catastrofa", a adaugat el, fara a elabora.

El a declarat ca fortele loiale colonelului Gaddafi au continuat sa deschida focul in complexul Bab al-Aziziya din Tripoli, cartierul general al liderului libian, care a cazut marti in mainile rebelilor.

"Loialistii vor continua sa traga atat timp cat Gaddafi nu va fi capturat", a insistat Abdel Jalil.

El a precizat ca hotelul Rixos, unde sunt cazati jurnalistii straini la Tripoli, este inca in mainile fortelor pro-Gaddafi.

Pe de alta parte, SUA cred ca Gaddafi se afla inca in Libia, a declarat miercuri purtatorul de cuvant al Pentagonului, colonelul Dave Lapan, potrivit Reuters.