Emotie la Benghazi: fotografia unui batran libian, care plange de bucurie dupa ce rebelii au reusit sa preia controlul asupra fortaretei lui Gaddadi, marti seara, a fost desemnata poza zilei de agentiile de presa.

Salem Hasam Ali plange de bucurieFoto: Agerpres/AP

Salem Hasam Ali arata semnul victoriei

Salem Hasam Ali arata semnul victoriei

Foto: Agerpres/AP

Imaginile realizate de fotoreporterii Associated Press il surprind pe Salem Hasam Ali, de 62 de ani, proprietar de magazin, plangand si aratand semnul victoriei, in timp ce canta imnul national al Libiei din perioada pre-Gaddafi.

Sute de rebeli libieni au luat cu asalt marti cartierul general al colonelului Gaddafi din Tripoli, dupa lupte violente cu fortele pro-guvernamentale. In momentul in care au intrat in complexul fortificat Bab al-Aziziya din capitala Libiei, rebelii au tras focuri de arma in aer si au calcat pe capul unei statui ce-l infatisa pe liderul libian. Victoria lor este semnalul ca sfarsitul regimului lui Gaddafi este "inevitabil", au declarat Nicolas Sarkozy si Barack Obama. Deocamdata, nu se cunoaste locul in care se afla liderul libian, insa Pentagonul s-a declarat convins ca el nu a parasit Libia.