Procurorul care se ocupa de cazul Dominique Strauss-Kahn ii va cere marti judecatorului sa renunte la urmarirea in justitie a fostului director al FMI, potrivit New York Post, citat de Mediafax.

Publicatia mentioneaza ca Cyrus Vance se pregateste sa depuna o motiune de recomandare a respingerii si precizeaza ca, in general, astfel de motiuni sunt imediat acceptate de judecatori.

Daca lucrurile se vor petrece asa si in acest caz, Dominique Strauss-Kahn ar putea fi liber sa se intoarca in Franta imediat.

Potrivit New York Post, motiunea va argumenta ca acuzatiile retinute impotriva fostului director FMI, acuzat de o camerista originara din Guineea ca ar fi constrans-o la felatie la data de 14 mai, la hotelul Sofitel din New York, nu au putut fi demonstrate "dincolo de orice indoiala rezonabila".

Avocatii lui Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat de viol pe Dominique Strauss-Kahn, ar fi ajuns la o intelegere financiara cu aparatorii fostului sef al FMI si ar urma sa renunte la acuzatii, anunta sambata Reuters, citand Wall Street Journal. Avocatii lui Nafissatou Diallo au dezmintit insa stirea.