​Norvegienii comemoreaza, duminica, cele 77 de victime ale dublului atac comis de Anders Breivik pe 22 iulie, cel mai grav atentat care a lovit vreodata aceasta tara, anunta AFP. La ora locala 15:00 (13:00 GMT), in sala de concerte Spektrum din Oslo este programata o ceremonie in memoria victimelor, la care sunt asteptate sa participe rudele si prietenii acestora, supravietuitorii atacului, dar si familia regala norvegiana, primul ministru si alti inalti oficiali.

Norvegienii isi comemoreaza victimeleFoto: Reuters

La ceremonie sunt asteptati sa sustina momente muzicale unii dintre cei mai importanti cantareti din tara, iar numele celor 77 de victime vor fi citite cu vice tare de actori norvegieni.

Regele Harald si premierul Jens Stoltenberg vor rosti discursuri cu acest prilej.

Sambata, rudele victimelor si supravietuitorii atacului s-au adunat pentru prima data dupa masacru pe insula Utoya, pentru a le aduce un omagiu victimelor.

Extremistul Anders Behring Breivik se in detentie provizorie, in izolare totala, dupa ce a recunoscut ca este autorul dublului atac din 22 iulie si a povestit ca a pregatit atentatul cu mult timp in urma. Procesul lui Breivik va incepe, cel mai probabil, anul viitor.