Republica Moldova si Ucraina vor adera "inevitabil" la o noua uniune a republicilor foste sovietice, sub forma unor regiuni federale, a caror limba oficiala va fi limba rusa, a afirmat vicepresedintele Dumei de Stat de la Moscova, nationalistul Vladimir Jirinovski, intr-un interviu pentru agentia Novii Region, citat de ProTV Chisinau, potrivit Mediafax. Premierul rus Vladimir Putin a vorbit recent despre crearea unei "uniuni economice" formate din fostele state sovietice, reprezentand o concurenta pentru UE. Noua structura ar urma sa aiba si o moneda unica, dupa modelul euro.

  • "Acum avem opt (regiuni). A noua va fi formata anul acesta din regiunea capitalei. A zecea va fi cea belarusa, la care, in perspectiva, vor adera tarile baltice. A unsprezecea - cea ucraineana. A douasprezecea va fi compusa din regiunea Odesa si Republica Moldova, a treisprezecea, din Siberia de Sud si Kazahstan, iar a paisprezecea din Asia Centrala, a cinsprezecea fiind formata din regiunea Marii Caspice si Azerbaidjan", a afirmat Jirinovski.

In privinta Uniunii Europene, liderul nationalist rus considera ca este prea tarziu pentru tarile care vor sa adere, deoarece, in opinia sa, UE se va destrama:

  • "Tarile din Europa de Est s-ar intoarce cu mare placere in trecut, pentru ca nici o tara din aceasta regiune nu a castigat in urma aderarii la UE, NATO, Spatiul Schengen sau OMC. Nimeni nu a castigat, toti au pierdut. Au castigat doar trei tari: Germania, Franta si Marea Britanie. Restul au pierdut si UE se va prabusi", a spus el, adaugand ca Germania va fi prima care se va retrage din Uniune.
  • "Prin urmare, viitorul UE este unul palid, iar toti cei care tind catre aceasta Uniune au intarziat", a incheiat Jirinovski.