Ramura irakiana a Al-Quaida a anuntat lansarea unei campanii de 100 de atentate in aceasta tara, "pentru a razbuna moartea lui Osama ben Laden si a altor lideri ai retelei teroriste", se arata intr-un comunicat dat publicitatii sambata si citat de AFP.

Aceasta campanie ar fi inceput pe 15 august, mai precizeaza Al-Quaida, fara a revendica insa explicit atentatele comise lunea trecuta, cea mai sangeroasa zi din acest an in Irak.

Campania "Razbunare in numele uciderii lui Osama ben Laden si altor inalti responsabili" a inceput "la mijlocul acestei luni (in timpul Ramadanului) si se va incheia dupa comiterea a 100 de atentate", se arata in comunicatul retelei teroriste.

"Atacurile pe care le planuim includ raiduri, atentate sinucigase, bombe pe sosele, atacuri cu pistoale si ambuscade, in toate orasele tarii si in zonele rurale", mai arata Al-Quaida.

Oficiali americani şi irakieni afirmă ca Al-Quaida si-a pierdut din putere dupa perioada 2006-2007, dar admit ca organizatia terorista are inca resurse pentru a comite atentate de amploare.