In cazul Iuliei Timosenko trebuie chemati Vladimir Putin si seful Gazpromului, Aleksei Miller. Asta vrea fostul presedinte al Ucrainei, Viktor Iuscenko. El a depus miercuri marturie impotriva fostului premier, informeaza Gazeta.ru.

Publiatia precizeaza ca in momentul semnarii, in 2009, a noului contract gazier intre Kiev si Moscova, Iuscenko era presedintele Ucrainei, iar la audierile de miercuri el a fost martorul cheie al acuzarii. Anterior, noteaza Gazeta.ru, fostul presedinte a evitat sa se prezinte in instanta si numai dupa amenintari cu aducere fortata a acceptat sa apara in fata completului de judecata.

De altfel, scrie mai departe publicatia citata, marturiile lui Iuscenko au permis procuraturii sa afirme ca Timosenko a incalcat procedurile interne ale statului de angajare a negocierilor internationale.

Timosenko este invinuita de faptul ca a semnat, din proprie initiativa, directivele pentru semnarea contractelor de gaze, document care venea in contradictoriu cu directivele prezidentiale publicate cu cateva saptamani inainte.

"As fi incantat daca tribunalul va lua o hotarare capabila sa anuleze acele acorduri", a subliniat Iuscenko. "Ma adresez tribunalului cu rugamintea de a analiza posibilitatea chemarii in calitate de martori a lui Vladimir Putin si Aleksei Miller, participanti la negocierile din 2009. Fara ei, adevarul nu poate fi scos la lumina in acest caz", a afirmat Iuscenko.