​​Un student mexican a fost arestat marti de Politia spaniola in timp ce pregatea un atentat impotriva manifestantilor madrileni, care au anuntat un mars de protest miercuri la Madrid, impotriva costului provocat bugetului public de vizita Papei Benedict al XVI - lea. Mexicanul are 24 de ani si se afla in Spania in calitate de student la Institutul de Chimie Organica Generala din cadrul Consiliului Superior de Investigatii Stiintifice. El "planuia un atentat cu gaze toxice si alte substante chimice", dupa cum titreaza pagina web a cotidianului El Mundo, citata de Romanul din Spania.

In locuinta sa din cartierul Salamanca, din zona centrala a capitalei, politia a gasit un pendrive (dispozitiv de memorie portabil) si doua caiete cu notite despre procese chimice care nu aveau legatura cu studiile sale de Chimie.

EL este acuzat de a fi presupusul autor al unui plan pentru comiterea unui atentat cu gaze toxice si alte substante chimice, impotriva participantilor la manifestatiile organizate impotriva vizitei Suveranului Pontif la Madrid si este acuzat ca ar fi incercat sa racoleze complici, pentru comiterea acestei actiunii, pe internet.

Surse judiciare, citate de El Mundo, au explicat ca suspectul si-ar fi anuntat, pe diverse pagini web si forumuri, intentia de a comite un atentat impotriva opozantilor fata de vizita Papei la Madrid.

Anchetatorii au obtinut autorizatii de a derula perchezitii si la locul sau de munca de la Institutul de Chimie Organica.

Miercuri, de la ora locala 19:30, la Madrid va avea loc un mars de protest impotriva costurilor produse bugetului public de organizarea vizitei Papei Benedict al XVI - lea la Madrid, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului, iar motto-ul principal este "Din impozitele noastre, zero pentru Papa".

Suveranul Pontif este asteptat joi in capitala Spaniei, unde va participa la activitatile organizate de biserica catolica pentru Zilele Mondiale ale Tineretului, la care sunt asteptati 1 milion de tineri din 190 de tari.