Politia norvegiana va solicita vineri prelungirea cu patru saptamani a detentiei in regim de izolare completa pentru Anders Behring Breivik, extremistul care a recunoscut ca este autorul atacurilor sangeroase din 22 iulie, a anuntat tribunalul din Oslo, transmite AFP.

Breivik zambeste la iesirea din tribunalFoto: Reuters

La 25 iulie, acelasi tribunal din Oslo a hotarat plasarea in arest preventiv a lui Anders Breivik pentru o perioada de opt saptamani (care poate fi extinsa), primele patru saptamani fiind insotite de o masura de izolare totala.

Vineri, judecatorul se va pronunta doar asupra cererii de prelungire a izolarii complete, perioada de detentie provizorie expirand la 26 septembrie.

Totodata, tribunalul va trebui sa decida miercuri daca aceasta audiere va avea loc cu usile inchise, asa cum a solicitat politia si cum s-a intamplat si prima data cand Breivik a comparut in fata instantei.

In varsta de 32 de ani, Anders Behring Breivik a fost arestat in seara de 22 iulie, imediat dupa cele doua atacuri pe care a recunoscut ca le-a comis - cel cu bomba din fata unei cladiri guvernamentale din Oslo si atacul armat de pe insula Utoya, unde avea loc o reuniune a organizatiei de tineret a partidului de guvernamant. In total, atacurile s-au soldat cu moartea a 77 de persoane, dintre care numerosi tineri.

El este in prezent incarcerat intr-o inchisoare de maxima securitate din Oslo.