Circa 20 de persoane si-au petrecut noaptea de vineri spre sambata suspendati la 100 de metri deasupra solului, intr-un telecabina din Bavaria, sudul Germaniei, de unde politia le-a scos dimineata una cate una cu ajutorul elicopterelor, relateaza AFP.

Vineri dupa-amiaza o parapanta s-a lovit de cablurile telefericului, oprindu-l, a explicat sambata un purtator de cuvant al politiei locale.

O parte dintre pasageri au putut fi salvati vineri seara, dar operatiunea a fost intrerupta la venirea intunericului, iar 20 de persoane au fost nevoite sa isi petreaca noaptea in cabina de 12 metri patrati, la 100 de metri deasupra solului.

Incidentul a avut loc nu departe de castelul Neuschwanstein al lui Ludovic al II-lea al Bavariei, o importanta atractie turistica.

Echipele de salvare le-au adus vineri seara persoanelor blocate apa si mancare, precum si jucarii pentru copii. Operatiunea a avut loc in cursul diminetii, cand pasagerii au fost scosi unul cate prin plafonul telecabinei cu ajutorul unui cablu.

Toti pasagerii sunt in stare de sanatate buna, conform politiei.