Producatorul rus MiG va livra Indiei un lot de cinci avioane de lupta de tipul Mig-29K/KUB, avioane pentru portavion, in baza unui contract incheiat in 2004 si semnat la sfarsitul acestui an, potrivit RIA Novosti.

Cele doua tari au semnat un contract care prevede livrarea a 12 avioane de lupta MiG-29Ks, cu un singur loc, si patru avioane de tipul MiG-29KUB, cu doua locuri. Contractul este parte a unei intelegeri de 1,5 miliarde de dolari, care prevede livrarea de catre Rusia a portavionului Gorshkov catre India. In prezent, portavionul este in proces de modernizare in Rusia in vederea livrarii catre flota indiana.

"Vom duce la bun sfarsit contractul incheiat in 2004 pana la sfarsitul acestui an", a declarat Sergei Korotkov, directorul general al MiG. El a mai spus ca 11 avioane de lupta au fost deja trimise in India.

In martie 2010, Rusia si India au semnat un contract in valoarea de 1,5 miliarde de dolari pentru livrarea a inca 29 de avioane de lupta, de tipul MiG-29K Fulcrum-D, livrarile fiind programate in anul 2012. In plus, contractul prevede formarea pilotilor si intretinerea aeronavelor, precum si livrarea simulatoarelor de zbor .