Politia din Ungaria a deschis o ancheta dupa ce cadavrele mai multor persoane care ar fi fost ingropate de vii au fost descoperite pe o insula din Budapesta. Un sarb si doi unguri au fost arestati, acestia fiind suspectati ca au talharit mai multe persoane, le-au ingropat pana la gat si le-au constrans sa le dea PIN-urile cardurilor bancare, lasandu-le apoi sa moara. Printre victime s-a numarat si un roman, care a reusit sa scape si sa anunte autoritatile.

Un comunicat al Biroului National de Investigatii din Ungaria, citat de presa locala, a informat vineri cu privire la descoperirea a cel putin patru cadavre, ingropate intr-o zona impadurita de pe insula Csepel din sudul Budapestei.

Potrivit presei ungare, un cetatean sarb si un cuplu de unguri sunt suspectati de comiterea crimelor, acestia fiind arestati in baza marturiei uneia dintre victime, un roman de etnie maghiara, care a reusit sa scape cu viata, dupa ce a fost ingropat de la gat in jos in pamant, si sa alerteze politia.

Victima a povestit pentru cotidianul Magyar Nemzet ca sarbul, pe care il cunostea, l-a invitat saptamana trecuta la o bere cu niste prieteni - un cuplu maghiar ce locuia in padure. Cand a ajuns acolo, cei trei l-au atacat, l-au strangulat si l-au obligat sa le dea cardul sau bancar si codul PIN al acestuia. Dupa ce le-a spus codul, suspectii au plecat sa extraga banii, lasandu-l pe barbat ingropat pana la gat, cu mainile legate la spate.

Dupa ce a reusit sa se elibereze si sa evite un caine violent lasat de agresori pentru a-l pazi, victima a fugit acasa si a alertat politia. Pe drum, acesta a cerut ajutorul mai multor persoane, insa nimeni nu vrut sa-i acorde ajutor, desi era plin de sange si noroi, relateaza publicatia ungara.

Potrivit politiei, este posibil sa existe si alte victime. "Cauzele exacte, momentul si circumstantele deceselor sunt investigate de expertii criminalisti", precizeaza comunicatul Biroului National de Investigatii, adaugand ca o ancheta pentru omor a fost deschisa in acest caz.