Regimul liderului libian Muammar Gaddafi i-a cerut miercuri premierului britanic David Cameron sa demisioneze, afirmand ca seful Executivului de la Londra "si-a pierdut toata legitimitatea" din cauza revoltelor care zguduie Marea Britanie, transmite AFP. Marti, Iranul a solicitat politiei britanice sa dea dovada de retinere impotriva manifestantilor ce protesteaza fata de uciderea unui barbat de culoare in Londra. Purtatorul de cuvant al diplomatiei de la Teheran, Ramin Mehmanparast, a indemnat guvernul britanic sa ceara politiei sa se opreasca de la confruntari violente cu poporul.

"Cameron si guvernul sau trebuie sa plece dupa revolta populara impotriva lor si reprimarea violenta a demonstratiilor pasnici de catre politie", a transmis agentia oficiala JANA, citandu-l pe adjunctul ministrului de externe de la Tripoli, Khaled Kaaim.

"Cameron si guvernul sau si-au pierdut toata legitimitatea", a declarat el.

"Demonstratiile arata ca poporul britanic a respins acest guvern, care incearca sa se impuna prin forta", a spus oficialul libian.

Kaaim a cerut "Consiliului de Securitate al ONU si comunitatii internationale sa nu stea cu bratele incrucisate in fata incalcarii flagrante a drepturilor poporului britanic".

AFP aminteste ca Marea Britanie este unul dintre principalii membri ai coalitiei internationale care participa la impunerea zonei de interdictie din Libia, bombardant tinte guvernamentale.

Marti, Iranul a solicitat politiei britanice sa dea dovada de retinere impotriva manifestantilor ce protesteaza fata de uciderea unui barbat de culoare in Londra. Purtatorul de cuvant al diplomatiei de la Teheran, Ramin Mehmanparast, a indemnat guvernul britanic sa ceara politiei sa se opreasca de la confruntari violente cu poporul.

Mehmanparast a cerut guvernului de la Londra sa inceapa dialogul cu protestatarii si sa asculte revendicarilor lor, pentru a calma situatia.

Oficialul iranian a solicitat de asemenea organizatiilor independente pentru apararea drepturilor omului sa ancheteze moartea lui Mark Duggan, pentru a asigura drepturile civile si libertatile cetatenesti.

Protestele violente au inceput sambata seara, dupa ce cateva sute de persoane s-au adunat in fata unei sectii de politie din Tottenham, pentru a protesta impotriva impuscarii mortale, de catre ofiteri, ai lui Duggan.