Mii de londonezi folosesc retelele de socializare pentru a se organiza in grupuri care curata in urma protestelor violente din ultimele zile, informeaza Mashable. Contul de twitter @RiotCleanup este urmarit deja 60 000 de persoane, la mai putin de 24 de ore de la activare, iar mesajele privind punctele din oras unde voluntarii pot ajuta.

Voluntari pe strazile LondreiFoto: Reuters

Pentru a comunica mai usor, voluntarii au creat si hashtag-ul Twitter #riotcleanup, care permite urmarirea tuturor mesajelor pe aceasta tema printr-o singura cautare. Dincolo de platforma de microblogging, mai multe site-uri legate de recuperarea orasului dupa revolte au aparut, fie pentru a identifica persoanele care au comis furturi din magazine in timpul violentelor, fie pentru a organiza echipe de voluntari care sa ajute ka curatarea strazilor.

Daca retelele de socializare publice sunt folosite de cei care doresc sa uite cat mai repede de violentele din capitala Marii Britanii, protestatarii au preferat serviciul BlackBerry Messenger pentru a se organiza, informeaza tot Mashable, din cauza securitatii sporite si a probabilitatii reduse de a fi interceptat de catre autoritati.