Controlorii de trafic din Germania au anuntat ca renunta la intentia de a declansa greva anuntata pentru aceasta dimineata, dar ca nu vor renunta definitiv la proteste.

Controlorii de trafic din Germania cer o marire a salariilor de 6.5% de peste 12 luni si au solicitat ca plata sa se faca in conformitate cu numarul de ani lucrati. Controlorii germani au respins cea mai recenta oferta a angajatorilor, o crestere a salariilor cu 3.2 procente in acest an si o alta crestere anul viitor, de cel putin 2%.

Ministrul german al transporturilor, Peter Ramsauer, a criticat intentia controlorilor de a intra in greva chiar in mijlocul sezonului estival. Acesta a intrebat daca 25 de ore de munca pe saptamana, 50 de zile de concediu anual si un salariu mediu de aproxomativ 120 000 de euro ar putea fi descrise ca fiind conditii proaste de lucru.

Intr-o zi obisnuita de august, in jur de 600 000 de oameni utilizeaza aeroporturile din Germania, potrivit informatiilor furnizate de Asociatia calatorilor din Germania (DRV).