Fatah si Hamas, principalele grupuri rivale palestiniene, au reluat negocierile duminica, la Cairo, in vederea aplicarii acordului de pace incheiat la sfarsitul lui aprilie, informeaza agentia de presa Mena, citata de AFP.

Discutiile au fost "pozitive", dupa cum relateaza agentia de presa. Cele doua grupari au deci sa se reuneasca din nou la inceutul lui septembrie in capitala egipteana pentru a discuta restul de probleme restante, cum ar fi formarea unui posibil nou guvern. De asemenea, reprezentantii celor doua parti au dispus eliberarea de prizonieri din Gaza si Cisiordania pana la sfarsitul Ramadanului, conform acordului de pace incheiat.

"Majoritatea prizonierilor au fost eliberati, 80% din acest dosar a fost rezolvat. Inca mai exista un numar de prizonieri in inchisori si am convenit asupra necesitatii de a inchide definitiv cazul inainte de sfarsitul Ramadanului", a declarat liderul Fatah, Azzam al-Ahmad.

"Am spus de mai multe ori ca guvernul palestinian pe care vrem sa-l formam nu este un guvern de unitate nationala sau un guvern de coalitie", a afirmat presedintele palestinian Mahmoud Abbas, citat de agentia iordaniana Petra, la sfarsitul intalnirii cu regele Abdallah II. Abbas a subliniat faptul ca doreste un guvern independent, un guvern de tranzitie.

Un purtator de cuvant al al gruparii Hamas a declarat ca organizatia sa isi doreste punerea in aplicare a acordului de pace cat mai repede posibil. El a adaugat, insa, ca exista obstacole in ceea ce priveste punerea in aplicare a acordului, mai ales ca Fatah doreste sa-l numeasca pe Salam Fayyad prim-ministru al viitorul guvern.