Reteaua terorista Al-Qaeda a amenintat, intr-un mesaj audio, ca va asasina familia regala saudita, transmite geostrategy-direct.com. Liderul ramurei retelei din Peninsula Araba, Qassim Al Rimi, a spus ca printre cei vizati se numara regele Abdullah si fratii sai vitregi, intre care si printul Nayef Bin Abdul Aziz, care ocupa functiile de vicepremier si de ministru de interne.

"Noi consideram ca regele vostru Abdullah Bin Abdul Aziz si printul sau, ministrul sau de interne si fiul sau Mohammed sunt apostati si trebuie sa fie ucisi", spune in mesaj Qassim Al Rimi.

"In nordul tarii si in regiunea de sud sunt femei care solicita eliberarea fiilor si fiicelor lor din inchisorile opresiunii", a declarat Rimi.

Liderul islamist afirma ca femeilor li s-a spus ca-l vor intalni pe adjunctul ministrului de Interne, Mohammed Bin Nayef. In schimb, sustine Rimi, ele au fost arestate si inchise pentru mai mult de 10 zile.

"Le spunem acum surorilor si mamelor noastre ca le promitem ca vor obtine victoria datorita modestiei si puritatii voastre, iar orice mana care s-a ridicat asupra voastra trebuie sa fie retezata", a adaugat el.

Potrivit informatiilor, Arabia Saudita a pus sub acuzare peste 900 de suspecti Al-Qaeda. Autoritatile au permis accesul limitat la doar doua dintre procese.

Mesajul audio al lui Rimi dureaza sapte minute. O traducere in limba engleza a fost data publicitatii de SITE Intelligence Group. Cel mai probabil, Rimi face referire la un incident din luna februarie, cand politia saudita a arestat mai multe femei care protestau in fata cladirii Ministerului de Interne fata de arestarea rudelor lor.

Statele Unite considera ca Al-Qaeda din Peninsula Arabaregele ab este cea mai activa si mai periculoasa ramura a organizatiei teroriste. Gruparea, aflata in Yemen, e condusa de cetateni sauditi.