​Autoritatile chineze au decis evacuarea a 500 de mii de oameni in asteptarea taifunului Muifa, care va lovi cel mai probabil luni coastele estice ale tarii, anunta AFP. Efectele taifunului s-au facut simtite inca de sambata in zonele de coasta ale provinciilor Jiangsu, Shandong, Hebei si Liaoning, unde valurile oceanului au depasit 10 metri.

Filipine dupa trecerea taifunului MuifaFoto: Reuters

Sambata dimineata, taifunul Muifa se afla la o distanta de 460 de kilometri de sud-estul Chinei si inainta cu o viteza de 15 kilometri pe ora.

In aceste conditii, autoritatile chineze au decis evacuarea a aproape 500 de mii de oameni si retinerea in porturi a peste 30 de mii de ambarcatiuni pentru pescuit. In plus, 240 de zboruri in zona au fost anulate, incepand de sambata dimineata, iar circulatia unor trenuri de mare viteza a fost oprita.

Taifunul Muifa a facut deja ravagii, zilele trecute, in Japonia si Filipine. In sudul Japoniei, 30 de oameni au fost raniti si in jur de 60 de mii au ramas fara locuinte. In Filipine, taifunul Muifa si furtuna tropicala Nock-ten au lasat in urma, zilele trecute, 70 de morti.