Politistii din Mumbai (India) i-au arestat sambata pe capitanul si mecanicul-sef al unui vapor scufundat in urma cu doua zile in apele din apropierea coastelor indiene, acuzandu-i de "neglijenta" si de faptul ca au pus in pericol vietile celorlalti membri ai echipajului, transmite TimesofIndia. Romanul Ion Ionescu (54 de ani) era mecanicul-sef al vasului "M V Rak".

Vaporul efectua un transport de 60.000 de tone de carbune, intre Tutung (Indonezia) si portul Dahej, in statul indian Gujarat. Echipajul de 30 de persoane era format din indonezieni, iordanieni si romani. Nava s-a scufundat joi, iar membrii echipajului au fost salvati de ambarcatiuni ale Marinei militare si ale Pazei de Coasta indiene.

Bharat Bhoite, inspector in cadrul politiei din Mumbai, a declarat: "capitanul vasului M V Rak, iordanianul Arkan Abdul Khalil Yunus (36 de ani) si mecanicul-sef Ionescu Ion (54 de ani), de nationalitate romana, au fost arestati conform articolului 336 din Codul penal al Indiei", ce se refera la punerea in pericol a vietii sau a sigurantei personale ale altor persoane.

"Neglijenta capitanului, care este responsabilul principal al navei, si a mecanicului-sef, care ar fi trebuit sa se ocupe de aspectele tehnice ale vaporului, a provocat scufundarea vasului", a declarat Bhoite.

Oficialul indian nu a raspuns la intrebarea daca vor avea loc si alte arestari, afirmand doar ca vor fi luate masurile necesare pe masura ce ancheta avanseaza.

Surse din Paza de Coasta au afirmat ca se pot vedea pete de petrol in locul in care s-a scufundat vaporul, la bordul caruia se aflau circa 350 de tone de combustibil. Sursele au spus insa ca scurgerile de combustibil sunt "extrem de neglijabile" si nu pot cauza probleme pentru mediu.