Charles "Bubba" Smith, cunoscut pentru rolul agentului Moses Hightower in seria de comedie "Police Academy", a fost gasit mort in casa sa din Los Angeles, transmite uk.movies.yahoo.com. Smith si-a inceput cariera ca jucator de fotbal american in Liga Nationala (NFL) in 1967, el evoluand ca profesionist pentru echipele Baltimore Colts, Oakland Raiders si Houston Oilers.

Bubba SmithFoto: Captura YouTube

Cadavrul sau a fost descoperit de un asistent social, in locuinta sa din Los Angeles (California). Medicii legisti investigheaza cauza mortii, insa autoritatile cred ca actorul a decedat din cauze naturale.

Charles Aaron Smith (66 de ani) era cunoscut de prieteni si fani sub numele de "Bubba".

Dupa ce cariera sa de jucator profesionst s-a terminat, in 1976, Smith a inceput sa joace in filme, devenind cunoscut in 1984, pentru rolul din "Police Academy'.

Personajul sau, "uriasul cu inima de copil" Moses Hightower, se ocupa cu vanzarea de flori, inainte de a intra in Academia de Politie, condusa de comandantul Eric Lassard (George Gaynes). Alaturi de Smith, in seria de comedie au mai jucat Steve Guttenberg (Mahoney), Michael Winslow (Jones), Bobcat Goldthwaite (Zed), David Graf (Tackleberry) si Kim Cattrall (Thompson).

Smith a jucat in sase din cele sapte productii din seria aventurilor cu recruti.

Actorul, care avea 2 metri inaltime, a mai aparut in cateva productii de televiziune, intre care "Half Nelson" si "Married with Children", precum si in cateva filme cu bugete mici, insa este cunoscut cel mai bine pentru rolul sau din "Academia de Politie".

Al Bundy si Spare Tire Dixon: