​​O companie japoneaza a anuntat ca angajeaza 20 de "barbati sanatosi", care sa lucreze patru zile pe saptamana, timp de o luna de zile, pentru a ajuta la curatarea regiunii Tohoku, afectata de cutremurul si valul tsunami ce au afectat Japonia la 11 martie, potrivit blogului ex-skf.blogspot.com. Cei angajati vor primi 50.000 de yeni (648 de dolari) pe zi.

In regiune se afla si centrala nucleara de la Fukushima.

Blogul a publicat un anunt postat in Japonia, care precizeaza ca se cauta 20 de "barbati sanatosi", fara limita de varsta, care sa lucreze "doar o singura luna (20 de zile lucratoare)". Anuntul precizeaza ca cei selectionati vor primi doua zile de pregatire specializata.

Potrivit informatiilor, cei angajati vor fi recompensati cu 50.000 de yeni (648 de dolari) pe zi, saptamana de lucru urmand sa fie de doar patru zile.

Blogul scrie ca anuntul a fost postat, cel mai probabil, de un subcontractor.

La 1 aprilie 2011, la circa trei saptamani de la dezastrul din Japonia, Reuters scria ca o companie de recrutare din Statele Unite cauta lucratori specializati in centrale nucleare, care urmeaza sa mearga in Japonia pentru a ajuta la rezolvarea situatiei de la Fukushima Daiichi, grav afectata de cutremurul si tsunamiul din 11 martie. Candidatii trebuiau sa indeplineasca cateva conditii, printre care experienta in industria nucleara, dorinta de a lucra intr-o zona radioactiva si o familie care e dispusa sa ii lase sa mearga in Japonia.

Joe Melanson, care recruteaza personal pentru industria nucleara la compania Bartlett Nuclear din Plymouth (Massachusetts), a declarat atunci ca cei selectati vor fi recompensati financiar "mai mult decat media obisnuita" si vor avea posibilitatea sa incerce "sa rezolve o criza majora".